Een heel nieuw avontuur ...

De vertaling

Van wat ben jij een slaaf?

Van de wonden die je hebt ontvangen toen je klein was? Van trauma's in je kindertijd? Van wat iemand anders voor jou beslist heeft? Van een relatie die je geen voldoening geeft? Van een job, waarvan je niet kunt genieten? Van 'de routine van het leven'?

Bevrijdt jezelf! Gooi die zware last van je rug afwant hierin bewaar jeje wrok, woede en schuldgevoelens. Stop met anderen en het verleden de schuld te geven voor wat er misgaat in je leven. Elke dag krijg je de mogelijkheid om opnieuw te beginnen.Elke ochtend als je je ogen opent word je opnieuw geboren, krijg je nog een kans om te veranderen wat je niet graag hebt en om je leven te verbeteren. De verantwoordelijkheid is helemaal van jou. Je geluk is niet afhankelijk van je ouders, van je familie, van je vrienden, van je verleden. Het hangt enkel en alleen af van jou!

Wat maakt je stilstaan? Is het de angst voor afwijzing?Om succes? In het niet slagen? Om hetgeen watanderen zullen zeggen? De kritiek? Om fouten te maken? Om alleen te zijn?

Breek de grenzen die je jezelf hebt opgelegd! Het enige waar je bang van moet zijn is om niet jezelf te zijn. Je leven dat voorbij gaat zonder te doen wat je wil doen, niet profiteren van deze gelegenheid om te zeggen wat je denkt, om te delen wat je hebt. Je maakt deel uit van het leven en net als iedereen, loop je met je hoofd hoog gehouden. Fouten uit het verleden zijn vergeten en de fouten uit de toekomst zullen worden vergeven. Realiseer je dat niemand een rekening bijhoud vanje fouten, alleen jijzelf! De rechter die altijd kritiek op je heeft, de plaag die je altijd straft, een slechte vriend die je bekritiseert. Dat ben jijzelf! Laat jezelf met rust, vergeef jezelf. Alleen jij kan dat doen!

Wanneer toon je je liefde aan je dierbaren? Wanneer je er nog maar enkele momenten van je leven resteren? Of wanneer aan je dierbaren nog maar enkele momenten resteren?

De liefde die je vandaag niet laat zien, zal voor altijd verloren gaan. Vergeet niet dat het leven veel te kort en fragiel is en daarom geen tijd dienen te verspillen aan wrok en domme discussies. Vandaag is het de dag om fouten uit het verleden te vergeven en oude rekeningen te vereffenen. Jezelf te geven aan mensen die je liefhebt, zonder de verwachting te hebben te veranderen, te accepteren zoals ze zijn en ontvang het grootste geschenk dat je kan ontvangen: Je vrijheid!

Geniet vanjerelaties(met familie, vrienden, ...) zonder drama's te maken.Wil je dat iedereen doet wat jij wilt of hebt besloten, als je probeertommensen die je omringen te controleren, zal je leven gevuld gaan met conflicten. Laat anderen de mogelijkheid om hun eigen beslissingen te maken, zoals jij ook de jouwe maakt. Probeer te bereiken wat het beste is voor iedereen. Dan pas kun je je leven vullen met harmonie.

En tenslotte, waar wacht je nog op om te genieten van je leven? Tot je problemen opgelost zijn? Totdat alle trauma's verdwenen zijn? Dat iemand erkent wat je waard bent? Tot de liefde van je leven voorbij komt? Dat was weg was, terugkomt? Dat alles loopt zoals jij het wil? Tot de economische crisis voorbij is? Dat er een mirakel gebeurt? Of dat alles mooi en perfect is door magie?

Het leven is wat er gebeurt als al je plannen werken, niet wat er zal gebeuren als je iets hebt wat je wenst. Het leven is wat er op dit moment gebeurt. Je leven is nu het lezen van deze paragraaf, waar je ook bent of in welke omstandigheden je ook verkeert. Op dit moment voert je hart bloed en je longen leveren zuurstof naar elke cel in je lichaam waar het nodig is. Op dit moment gebeurt er iets wat we niet begrijpen, het houd je in leven en laat je zien, denken, spreken, lachen en zelfs treuren als je wilt!

Wen niet aan het leven, wen niet aan elke dag chagrijnig, bezorgd of verveeld opstaan. Open je ogen en zeg 'dank je wel' dat je kunt zien, dat je het gezang van de vogels kan horen, je favoriete muziek, de lach van een baby. Je kan je hand op je borst leggen en je hart voelen bonzen wanneer het zegt: 'je leeft, je leeft, je leeft nog!'

Ik weet dat het leven niet perfect is, dat het vol moeilijke situaties zit. Misschien is dit wel hoe het leven moet zijn! Misschien is het daarom dat het leven alle gereedschappen geeft om het aan te kunnen: een grote kracht die je toestaat om de verliezen te dragen, de vrijheid te kiezen hoe te reageren op wat er gebeurt, liefde en steun van je dierbaren.

Ik wet dan ook dat je niet perfect bent, niemand is perfect! en toch hebben miljoenen omstandigheden samen voor je bestaan gezorgd. Je bent gevormd uit een prachtig ontwerp en met de mensheid deel je je sterktes en zwaktes. Het is geschreven in je genen, de genen van de alle mensen die bestaan hebben en diegenen die nog moeten geboren worden.

Je passies, je angsten, je wonden, je zwakheden, je geheimen en je agressie, je deelt met je medemens. Welkombij het menselijke ras!Deze vermeende gebreken zijn onderdeel van je vrijheid, een deel van je menselijkheid.

Alsje jeafvraagt wie ik ben om dit allemaal te zeggen? Ik antwoord dat ik niemand ben, ik ben gewoon een andere versie dan jij. Een ander mens te midden van miljarden, maar wel een die besloten heeftom vrij te zijn en de volledige kracht van je leven terug te krijgen .........

Reacties

Reacties

mama

dank u voor de vertaling

oma

bedankt voor de echte vertaling had ze al via google gelezen maar deze is stukken beter groetjes opa en oma

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!